Način pripreme
Prvo počnite sa punjenjem za praznilne zalogaje.
Umutite tečnu pavlaku Rikota (ili Filadelfija) pomoću električnog miksera.
Pažljivo dodajte limunov sok i koru limuna. Začinite sitno iseckanom mirođijom, belim lukom i biberom prema vašem ukusu. Umućeni krem stavite u frižider do serviranja.
Pripremite lisnato testo.
Zamrznite listiće lisnatog testa na jednu noć u frižideru ili na sobnoj temperaturi dok ne omeknu. Raširite listove na papiru za pečenje.
Od lisnatog testa pripremite male zalogaje (volovane). Koristite sekač za keksiće sa prečnikom od 4 do 5 cm, isecite kružiće.
Takođe možete da ih napravite veće tako što koristite sekač za keksiće sa prečnikom od 8 cm.
Razvijte ili razvucite lisnato testo (između 5 i 8 mm) pomoću sekača za keksiće (prečnika 4 cm), isecite 12 komada i stavite ih na papir za pečenje i pleh za pečenje.
Isecite manji krug (2 cm) u centar drugih 12.
Krugove stavite (sa isečenim krugom u sredini) na cele. Stavite malo vode na prve krugove kako biste ih zalepili. Dovoljno je sa dva sloja, ali ukoliko želite da budu veći i viši, isecite još jedan red kružića i stavite ih na druge.
Kružiće testa premažite žumancem jajeta.
Pecite u rerni otprilike 20 minuta na 200 stepeni.
Kada su zalogaji ispečeni, pažljivo odsecite poklopce koji su se formirali prilikom pečenja.
Ohlađene zalogaje napunite začinjenom Rikotom i pavlakom. Po želji ukrasite svaki zalogaj kuvanim i oguljenim škampima, polovinom čeri paradajza, kriškicama lososa, oblikovanog kao mak, i u sredinu stavite crni kavijar.
Servirajte sa čašicom dobro ohlađenog belog vina.