Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Zalogaji»Praznični novogodišnji zalogaji

Praznični novogodišnji zalogaji

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Praznični novogodišnji zalogaji
Fotografije: Ivelina
2 / 3
13/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"I zalogaj po zalogaj uživamo u ovom zadivljujućem ordeveru"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g ili 12 gotovih korpica (volovani)
  • jaja - 1, za premazivanje
  • rikota - 150 g ili Filadelfija
  • pavlaka - 60 ml
  • beli luk - 1 čen
  • škampi - 6 - 8 komada
  • dimljeni losos - 6 komadića
  • crni kavijar - 30 g ili količina po vašem ukusu
  • so
  • biber
  • mirođija - po ukusu
  • grijer - nekoliko prstohvata (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počnite sa punjenjem za praznilne zalogaje.

Umutite tečnu pavlaku Rikota (ili Filadelfija) pomoću električnog miksera.

Pažljivo dodajte limunov sok i koru limuna. Začinite sitno iseckanom mirođijom, belim lukom i biberom prema vašem ukusu. Umućeni krem stavite u frižider do serviranja.

Pripremite lisnato testo.

Zamrznite listiće lisnatog testa na jednu noć u frižideru ili na sobnoj temperaturi dok ne omeknu. Raširite listove na papiru za pečenje.

Od lisnatog testa pripremite male zalogaje (volovane). Koristite sekač za keksiće sa prečnikom od 4 do 5 cm, isecite kružiće.

Takođe možete da ih napravite veće tako što koristite sekač za keksiće sa prečnikom od 8 cm.

Razvijte ili razvucite lisnato testo (između 5 i 8 mm) pomoću sekača za keksiće (prečnika 4 cm), isecite 12 komada i stavite ih na papir za pečenje i pleh za pečenje.

Isecite manji krug (2 cm) u centar drugih 12.

Krugove stavite (sa isečenim krugom u sredini) na cele. Stavite malo vode na prve krugove kako biste ih zalepili. Dovoljno je sa dva sloja, ali ukoliko želite da budu veći i viši, isecite još jedan red kružića i stavite ih na druge.

Kružiće testa premažite žumancem jajeta.

Pecite u rerni otprilike 20 minuta na 200 stepeni.

Kada su zalogaji ispečeni, pažljivo odsecite poklopce koji su se formirali prilikom pečenja.

Ohlađene zalogaje napunite začinjenom Rikotom i pavlakom. Po želji ukrasite svaki zalogaj kuvanim i oguljenim škampima, polovinom čeri paradajza, kriškicama lososa, oblikovanog kao mak, i u sredinu stavite crni kavijar.

Servirajte sa čašicom dobro ohlađenog belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: