Jednostavni pica rolati sa šparglama i sosom od pavlake i pečuraka

Jednostavni pica rolati sa šparglama i sosom od pavlake i pečuraka
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 5
17/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Predjelo, koje će vam se odmah osladiti, čim osetite miris - pileći rolati sa šparglama i sosom od pavlake i pečuraka"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada, velike/ili batak bez kostiju
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • pečurke - 450 g, sveže, isečene
  • špargle - 400 g, isečene
  • brašno - 1 supena kašika za valjanje
  • luk - 1 srednja glavica
  • belo vino - 1 šolja, suvo
  • pavlaka - 100 ml, tečna životinjska
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - 2 - 3 grančice, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Prošlog vikenda sam napravila novi recept ili bar novi recept po mojim standardima.

Ovaj ukusni recept za piletinu sa sosom možete napraviti za manje od 30 minuta.

Možemo servirati sa domaćom testeninom ili belim pirinčem. Ove jednostavne i efektne pileće rolate sa šparglama su odlično društvo belog vina kao što je Sovinjon Blan ili Pino Gridžo.

Ovaj put sam napravila sa batacima bez kostiju i malo sam izlupala šnicle, dodala začine - biber, so i majčinu dužicu, vi možete i druge po izboru.

Očistimo špargle, operemo ih i odsečemo ivice (ja sam morala da ih ljuštim). U receptu ne treba da se prethodno kuvaju.

Na začinjene pileće šnicle stavljamo po dve ili tri špargle i uvijamo u rolat, učvrstimo čačkalicom za zube.

Uvaljamo roalte u brašno i zapržimo u ugrejanom maslacu dok ne porumeni.

Dodajemo isečeni šalot luk i dinstamo još 3-4 minuta. Kad luk omekša dobro, dodajemo svežu majčinu dušicu, belo vino i pečurke.

DInstamo tako 15 minuta na tihoj vatri.

Nakon toga dodajemo pavlaku i kuvamo još 10-15 minuta ili dok se ne zgusne.

Naši jednostavni pileći rolati sa šparglama i sosom od pavlake i pečuraka su gotovi za serviranje!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: