Način pripreme
Bezglutenska, dijetalna i zdrava kora za picu.
Priprema kore. Suvi sastojci se umese i nakon toga se dodaju tečni, kao što obično i radimo. Prvo pomešam laneno seme, sveže mleveno /da sačuva svoja korisna svojstva/, suvi grašak /mleveni/, maslac,
Jaje, začine, usitnjeni beli luk, promešam - smesa postaje gušća, dodajem mleko /vodu/. Testo postaje lepljivo! Blago nauljim ruke i na papiru za pečenje spljeskam i rasporedim testo. Ukoliko vaše testo postane ređe, dodajte još brašna od graška - nemojte da se brinite, kora se uvek dobija!
Dolazi red na punjenje: paradajz sos, crvena sveža paprika, pečurke, mocarela, bosiljak. Prvo dinstam pečurke u malo maslaca. Dobro premazuje koru paradajz sosem.
Na picu ređam crvenu papriku, iseckanu na trakice, pečurke.
Našu bezglutensku picu stavljam u rernu da se ispeče, zavisi od rerne kada je gotova.
Kada se pečenje završi, stavljam mocarelu, isečenu na kriške, još dve, tri minute u vruću rernu da se istopi.
Veoma je ukusna ova domaća pica - dijetalna, ali i korisna! Ne oklevajte - pripremite i jedite ovu dijetalnu picu bez griže savesti!