Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Lignje punjene pršutom i sirom

Lignje punjene pršutom i sirom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Lignje punjene pršutom i sirom
Fotografije: Lenka
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Još samo čaša belog ohlađenog vina, i zadovoljstvo je potpuno"

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 kg, očišćene
  • pršuta - 200 g, ili suvi vrat
  • gauda - 200 g, ili žuti suvi vrat
* merne jedinice

Način pripreme

U već očišćene lignje stavljamo rolnice od mesa i sira, koje pravimo tako što na list sira stavimo list mesa i zarolamo.

Nakon što smo napunili lignju, zatvaramo je čačkalicom, bušeći meso lignje cik-cak.

Zatvarajte je na oko 1cm od krajeva, kako sir ne bi totalno iscureo. Pre stavljanja u tiganj, prosušite lignje kako ulje ne bi prskalo na sve strane.

Pržiti na srednje jakoj vatri (ako je skala od 1 do 9 na ringli onda 7), sa povremenim povećavanjem temperature. Bitno je da se često okreću.

Lignje su gotove kad poprime blago zlatnu boju. Mozete ih servirati sa pirinčem, testeninom, krompirom...

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: