Način pripreme
Isecite pomoću rendea krompir i tikvice na tanke krugove.
Posolite ih i začinite prstohvatom bibera, solju i mlazom maslinovog ulja.
Podmažite posudu za pečenje maslinovim uljem.
Počnite da ređate gratin, tako što počnete sa krompirom.
Poređajte red njega, nakon toga pospite namrvljenom kobasicom i mocarelom, sledi red tikvica i opet mocarela i kobasica.
Od nabrojanih sastojaka poređala sam dva reda krompira i dva tikvica.
Odozgo pospite narendanim parmazanom, a sa strane u posudu pažljivo sipajte sveže mleko.
Pokrijte posudu parčetom aluminijumske folije i pecite gratin sa krompirom i kobasicama na 180 stepeni 50 minuta.
Malo pre nego što izvadite jelo iz rerne, sklonite foliju i zapecite dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Nek vam je slatko!
Napomena: Gratin sa tikvicama može da se napravi i bez kobasica!