Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa slatkom od divljih jagoda i kozijim sirom

Kiflice sa slatkom od divljih jagoda i kozijim sirom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kiflice sa slatkom od divljih jagoda i kozijim sirom
Fotografije: marcheva14
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
25
"A kad bi ste znali samo kako ide uz koziji sir sa slatkom od divljih jagoda - prste ćete polizati"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 - 600 g, belo
  • maslac - 60 g, rastopljen
  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 2 komada, L
  • suvi kvasac - 7 g (25 g svežeg kvaca)
  • šećer - 50 g
  • so - prstohvat
  • nadev
  • koziji sir - 150 g
  • slatko od divljih jagoda
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • mačkov brk - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

U toplo sveže mleko sa 1 kašičicom šećera rastvorite kvasac. Sačekajte da se aktivira oko 10-15 minuta ili dok se ne stvore mehurići po ivicama.

Ako radite sa suvim kvascem sipajte ga direktno u brašno i umutite.

Brašno sipajte u veliku posudu. Napravite udubljenje u koje sipate nadošao kvasac. Po ivicama brašna siapjte so i ostale sastojke za testo. Zamesite testo dok ne dobijete glatku konsistenciju. Prebacijte u namazanu posudu sa maslcem, pokrijte i ostavite da se udvostruči.

Nadošlo testo premestite na namazanoj radnoj površini i podelite na tri dela kako bi vam bilo lakše. Svaki deo razvucite u krug oko 0, 5 cm i isecite na 8 trouglova.

Svako parče trougla namažite sirom i stavite po 2 jagode, to su male voćke, zato što su šumske jagode.

Poređajte u pleh za pečenje na papir za pečen je i ostavite da nadoođe još 20 minuta. Namažite umućenim žumancem sa malo svežeg mleka.

Posipte semenkama mačijeg brka.

Pecite na 170 stepeni oko 12-15 minuta dok ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: