Način pripreme
Rerna - 170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
U toplo sveže mleko sa 1 kašičicom šećera rastvorite kvasac. Sačekajte da se aktivira oko 10-15 minuta ili dok se ne stvore mehurići po ivicama.
Ako radite sa suvim kvascem sipajte ga direktno u brašno i umutite.
Brašno sipajte u veliku posudu. Napravite udubljenje u koje sipate nadošao kvasac. Po ivicama brašna siapjte so i ostale sastojke za testo. Zamesite testo dok ne dobijete glatku konsistenciju. Prebacijte u namazanu posudu sa maslcem, pokrijte i ostavite da se udvostruči.
Nadošlo testo premestite na namazanoj radnoj površini i podelite na tri dela kako bi vam bilo lakše. Svaki deo razvucite u krug oko 0, 5 cm i isecite na 8 trouglova.
Svako parče trougla namažite sirom i stavite po 2 jagode, to su male voćke, zato što su šumske jagode.
Poređajte u pleh za pečenje na papir za pečen je i ostavite da nadoođe još 20 minuta. Namažite umućenim žumancem sa malo svežeg mleka.
Posipte semenkama mačijeg brka.
Pecite na 170 stepeni oko 12-15 minuta dok ne dobije lepu boju.