Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Đuveč sa boranijom i tikvicama

Đuveč sa boranijom i tikvicama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Đuveč sa boranijom i tikvicama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Prezalogajite dobro ovaj đuveč od povrća, sad vam se pružila prilika"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • boranija - 1 konzerva
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • paprika - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 80 g
  • biber - 7 - 8 zrna
  • aleva paprika - 1 kašika
  • celer - 1 kašika
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • so po ukusu
  • voda - oko 800 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite jednu tepsiju i u nju stavite oljušteni i na krupne komade nasečeni krompir, tikvice, luk, paradajz i paprike.

Ocedite boraniju od vode i dodajte je u tepsiju.

Pospite sitno seckanim belim lukom i narendanim celerom.

Dodajte i ostale začine - biber u zrnu, alevu papriku, lovorov list i so prema ukusu.

Sipajte ulje, dobro promešajte i prelijte toplom vodom, toliko da ona prekrije povrće.

Postavite tepsiju sa đuvečom od povrća u zagrejanu rernu i kuvajte na 220 stepeni oko 40 minuta.

Ovako pripremljeni đuveč sa boranijom i tikvicama je veoma lagan i fantastično je jelo za leto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: