Način pripreme
Špagete se skuvaju kako je opisao proizvođač. Ocede se.
U posudu se stavlja mleveno meso, usitnjeni luk, jaje, so, biber, aleva paprika, malo usitnjenog peršuna, prezle. Mleveno meso se zamesi dobro rukama.
Vode se dodaje malo, da bi mleveno meso bilo gušće i da ne bude mekano i tečno, zato se proceni koliko da se stavi prezli od dve do tri kašike. U duboki tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem se poređaju ćuftice veličine golf loptice.
Posipaju se narendanim belim lukom. Prže se dok ne dobiju prijatnu preplanulost sa svih strana, sa poklopcem.
Pečurke se oljušte i odstrane se panjići. Seku se na kriške. Paprike na parčiće i sve se to dodaje u ćuftice. Dinsta se nekoliko minuta i dodaje se paradajz pire rastvoren u malo vode. Doliva se preostala voda, pavlaka i nalomljena kocka bujona.
Soli se i posipa sveže mlevenim biberom. Ostavlja se na umerenoj ringli da se krčka oko 5 do 7 minuta. Na kraju se posipa usitnjenim peršunom i kiselim krastavčićima isečenim na parčiće. Sklanja se sa vatre i prelivaju se špageti.
Servira se.
Beleška: zadivljujuće ukusni špageti sa ćufticama, kao svaka testenina