Način pripreme
1. Oljuštite samo žuti deo kore limuna. Ako su veliki koristite dva, a ako su mali - tri komada.
Iscedite 80 ml soka citrusa i sačuvajte.
2. Uključite blender na visoku jačinu da se samelju korice limuna sa šećerom. Pomešajte ovaj aromatičan šećer u prahu sa brašno, prethodno prosejanim sa praškom za pecivo i seme maka.
3. Umutite jaja i u njih sipajte ulje, sok citrusa i mleko. Sipajte u porcijama i suvu smesu i promešajte da bude homogeno. Ako je smesa previše retka (zavisi od veličine jaja) dodajte još malo brašna, ali ne preterujte.
4. Sipajte gotovu smesu u namazan i brašnom posut kalup za kolač i pecite kolač od limuna 30-35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
5. Gotov kolač ostavite u rerni sa otškrinutim vratima 5 minuta, posle izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Po želji kolač sa makom možete da pospite sa još običnog šećera u prahu i limunovog šećera ili drugom kuvertirom po vašem izboru.
Uživajte u kolaču od limuna sa semenom maka.
Nek vam je slatko!