Način pripreme
U posudi pomešamo sastojke za testo - vodu, sveže mleko, kvasac, šećer i ulje.
Mešamo dok se kvasac i šećer ne istope.
Dodajemo belance, so i malo po malo brašna.
Umesimo meko testo, koje uvijamo u streč foliju i ostavljamo da naraste, dok ne udvoji svoj obim.
Kada naraste, testo raudvajamo na dva dela, tako što jedna lopta testa treba da bude manja od druge.
Veću loptu rasprostiremo u nauljenu tepsiju, koja je prečnika 40 cm.
U posudi pomešamo paradajzov koncentrat, ulje, biber i čubar. Promešamo i mažemo na koru.
Posipamo izrendanim kačkavaljem.
Od druge lopte pravimo manje takve veličine mandarine, kod mene je ispalo 10 lopti.
U svaku loptu stavljamo nadev - kockicu kačkavalja, sir, masline. Kada smo gotovi, ređamo ih na veliko testo.
Pogaču premazujemo umućenim žumancem.
Po sredini ređamo kobasicu, papriku iseckanu na tanke ivice i masline.
Pečemo pogaču-picu Raskoš u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je pica skoro gotova, možete da dodate i još malo izrendanog kačkavalja.
Peče se dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Prijatno!