Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Čizkejk»Uskršnji slani čizkejk

Uskršnji slani čizkejk

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Uskršnji slani čizkejk
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
34 min.
Porcije
8
"Učinite uskršnju trpezu drugačijom sa ovim sjajnim slanim čizkejkom"

Potrebni sastojci

  • krekeri - 150 g ili grisini
  • krem sir - 300 g
  • kiselo mleko - 120 g
  • pavlaka - 200 ml, nezaslađena ili sveže mleko
  • želatin - 10 g
  • maslac - 100 g
  • beli biber - 2 - 3 zrnca
  • za ukras
  • jaja - 2 komada
  • čeri paradajz - 1 komad
  • stabljike peršuna
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite grisine ili krekere po vašem ukusu.

Sameljite ih u blenderu i promešajte sa istopljenim maslacem.

Postavite dno posude za pečenje od 20 cm parčetom papira za pečenje. Sipajte mlevene grisine i zaravnajte. Stavite u frižider.

Natopite želatin u hladnoj vodi 10 minuta.

Zagrejte nezaslađenu pavlaku i stavite omekšali želatin.

Mešajte dok se potpuno ne rastvori. U posudi pomešajte hladno kiselo mleko i krem sir.

Sipajte pavlaku i homogenizujte u glatku smesu.

Začinite prstohvatom mlevenog belog bibera i solju.

Procedite dobijenu smesu kroz cediljku da dobijete glatku koru. Sipajte smesu na osnovu od grisina.

Pokrijte posudu za pečenje parčetom najlona i stavite slani čizkejk u frižider na oko 3 sata.

Oslobodite gotov čizkejk iz kalupa, stavite u odgovarajući tanjir.

Ukrasite kriškama skuvanog jajeta, čeri paradajza i dugim strukovima peršuna.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: