Način pripreme
Odaberite grisine ili krekere po vašem ukusu.
Sameljite ih u blenderu i promešajte sa istopljenim maslacem.
Postavite dno posude za pečenje od 20 cm parčetom papira za pečenje. Sipajte mlevene grisine i zaravnajte. Stavite u frižider.
Natopite želatin u hladnoj vodi 10 minuta.
Zagrejte nezaslađenu pavlaku i stavite omekšali želatin.
Mešajte dok se potpuno ne rastvori. U posudi pomešajte hladno kiselo mleko i krem sir.
Sipajte pavlaku i homogenizujte u glatku smesu.
Začinite prstohvatom mlevenog belog bibera i solju.
Procedite dobijenu smesu kroz cediljku da dobijete glatku koru. Sipajte smesu na osnovu od grisina.
Pokrijte posudu za pečenje parčetom najlona i stavite slani čizkejk u frižider na oko 3 sata.
Oslobodite gotov čizkejk iz kalupa, stavite u odgovarajući tanjir.
Ukrasite kriškama skuvanog jajeta, čeri paradajza i dugim strukovima peršuna.
Nek vam je slatko!