Način pripreme
Jagode operite, ostavite da se ocede pa ih očistite i iseckajte na komadiće.
Sok od jagoda zajedno sa kokosovim brašnom stavite u šerpu, poklopite i kuvajte na srednjoj vatri oko 5 min.
Od 500 g šećera oduzmite 2 kašike i promešajte ih u posebnoj činiji sa Džemfix-om. Ostavite sa strane.
U šerpu sa kokosom dodajte jagode, šećer, limuntus i rum (po želji, ne mora! ).
Kuvajte oko 5 minuta od trenutka kad masa provri, neprestano mešajući varjačom.
Ja sam pred kraj kuvanja malo ispasirala jagode pasirkom za krompir pire, ali sam ostavila i komadiće voća, tako je lepše.
Sipajte Džemfix i promešajte, pa kuvajte još oko 3-5 minuta stalno mešajući.
Sklonite sa ringle i ako je potrebno skinite penu sa džema.
Odmah sipajte džem u pripremljene tegle, oprane i osušene, napunite do vrha i zatvorite metalnim poklopcima. Okrenite tegle naopako, na poklopac, i ostavite tako 5 minuta, a zatim ih vratite u normalan položaj.