Način pripreme
Da bismo pripremili smesu za burgere, sjajan pomoćnik bi bio blender. Tako će za veoma kratko vreme biti gotova.
U posudu uređaja stavite skuvano i dobro isceđeno sočivo i kinou. Dodajte orahe, iseckane tikvice i šargarepu, so, kari, biber i obe vrste brašna.
Pustite da se melje na visokim obrtajima nekoliko sekundi.
Procenite gustinu smese, ona će biti u zavisnosti od sadržaja vode u tikvicama i toga koliko dobro ste iscedili kinou i sočivo.
U slučaju da je retko, dodajte brašno kako bi postalo gusto.
U svakom slučaju, ostaće lepljivija, ali to nije problem.
Uzimajte nauljenim rukama i spljeskajte u oblik burger ćufte - ne preterano tanko, ali ne i debelo.
Ispecite svaku sa obe strane u tiganju sa nelepljivim dnom, podmazanim maslinovim uljem. Vatra treba da bude umerena.
Ako kod prve ćuftice naiđete na poteškoće za okretanje ili je ona previše meka i raspada se, znači da treba još da zgustite smesu.
Sledeći deo pripreme pre sastavljanja burgera je da tanko iseckani luk prepržite u malo maslinovog ulja dok se ne dobije tamna boja. On će dodati neverovatnu aromu sendviča - burgera.
Na svaki hleb stavljajte tanke komadiće paradajza i krastavca, možete da kombinujete i sa različitim vrstama listova salate, bejbi spanaćem i rukolom.
Stavite vegan ćufticu i na poklopčić pogače namažite veganski majonez.
Samu pogaču takođe možete da zapečete u tiganju.
Po želji za raskoš možete da dodate i komadiće tofu sira.
Ovaj veganski burger je toliko ukusan da ni po čemu ne odstupa od jednog pripremljenog sa mesom. Uverite se sami :)