Način pripreme
Spanać stavite u ključalu vodu na 2 minuta, a zatim ocedite, očistite i sitno iseckajte. Krompir skuvajte, a zatim ogulite i narendajte. Tikvice narendajte, posolite i ostavite da otpuste vodu (najmanje 15 minuta).
Dobro ih izgnječite i prebacite u činiju sa spanaćem i krompirom. Jaja dobro umutite i prelijte povrće.
Po želji začinite, dodajte brašno i prezle, tako da smesa za burgere bude odgovarajuće gustine da se oblikuje i peče. Napravite ih da budu približne veličine.
Ako hoćete zdraviju varijantu, možete ih ispeći na papiru za pečenje, a možete ih napraviti sa veoma malo ulja, što je dosta ukusnija opcija. Prže se u teflonskom tiganju.
Važno je da ne zagore i da ostanu isrovi u sredini, pa zato uključite ringlu na srednju temperaturu i pecite najmanje 5 minuta svaku stranu.
Pri posluženju dodajte garnir po želji (ja sam koristila paradajz, domaći meki sir, zelenu salatu i krastavce).