Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Veganski prolećni burgeri

Veganski prolećni burgeri

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Veganski prolećni burgeri
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
6
"Prolećni burgeri za vegane - neodoljivo ukusni"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 260 g, skuvana
  • sočivo - 160 g, skuvano
  • tikvica - 100 g, mlada, bez semenki
  • orasi - 40 g
  • šargarepe - 50 g
  • ražano brašno - otprilike 40 g
  • ovseno brašno - 20 g
  • so - 2 prstohvata
  • kari - 1/2 kašičica
  • biber - po ukusu
  • lebići za burgere - 6 - 8 komada (integralni, vegan)
  • paradajz - 1 komad
  • krastavac - 1 komad
  • luk - 1 sednja glavica
  • veganski majonez - 6 supenih kašika ili po ukusu
  • amslinovo ulje - oko 8 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo pripremili smesu za burgere, sjajan pomoćnik bi bio blender. Tako će za veoma kratko vreme biti gotova.

U posudu uređaja stavite skuvano i dobro isceđeno sočivo i kinou. Dodajte orahe, iseckane tikvice i šargarepu, so, kari, biber i obe vrste brašna.

Pustite da se melje na visokim obrtajima nekoliko sekundi.

Procenite gustinu smese, ona će biti u zavisnosti od sadržaja vode u tikvicama i toga koliko dobro ste iscedili kinou i sočivo.

U slučaju da je retko, dodajte brašno kako bi postalo gusto.

U svakom slučaju, ostaće lepljivija, ali to nije problem.

Uzimajte nauljenim rukama i spljeskajte u oblik burger ćufte - ne preterano tanko, ali ne i debelo.

Ispecite svaku sa obe strane u tiganju sa nelepljivim dnom, podmazanim maslinovim uljem. Vatra treba da bude umerena.

Ako kod prve ćuftice naiđete na poteškoće za okretanje ili je ona previše meka i raspada se, znači da treba još da zgustite smesu.

Sledeći deo pripreme pre sastavljanja burgera je da tanko iseckani luk prepržite u malo maslinovog ulja dok se ne dobije tamna boja. On će dodati neverovatnu aromu sendviča - burgera.

Na svaki hleb stavljajte tanke komadiće paradajza i krastavca, možete da kombinujete i sa različitim vrstama listova salate, bejbi spanaćem i rukolom.

Stavite vegan ćufticu i na poklopčić pogače namažite veganski majonez.

Samu pogaču takođe možete da zapečete u tiganju.

Po želji za raskoš možete da dodate i komadiće tofu sira.

Ovaj veganski burger je toliko ukusan da ni po čemu ne odstupa od jednog pripremljenog sa mesom. Uverite se sami :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: