Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Veganske ćuftice od sočiva

Veganske ćuftice od sočiva

Krasota v kuhnyataKrasota v kuhnyata
Šegrt
2310190
Veganske ćuftice od sočiva
Fotografije: Krasota v kuhnyata
8 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Imate super recept za veganske ćuftice od sočiva, nemate razloga da ne budete danas nasmejani"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 800 g, skuvano
  • luk - 1 komad
  • brašno - 4 supene kašike
  • biber - (po ukusu)
  • čubar - (po ukusu)
  • kumin - (po ukusu)
  • beli luk - u prahu (po ukusu)
  • još
  • ulje - 50 ml, za prženje
  • brašno - 50 g, za uvaljati
* merne jedinice

Način pripreme

Da nisam nikada pripremala i probala ove posne ćuftice, nikada ne bih mogla da poverujem da su toliko ukusne. Najzanimljivije kod njih j ešto osim po izgledu, i po ukusu su bliske ćufticama od mesa. Zvuči neverovatno, ali je činjenica. Obzirom na to da ja postim, nisam dodavala jaje. Međutim, to se ni na koji način nije odrazilo na kvalite ili ukus ovog recepta sa sočivom.

Ćuftice od sočiva su veoma budžetne, u njima nema mnogo sastojakam, pripremaju se za minutice i strašno su ukusne. Postoji jedan, jedini nedostatak - jedu se dva pute brže, nego što se pripremaju.

Ja sam koristila prethodno skuvano sočivo iz tegle, ali ukoliko nemate takvo, možete da ih napravite sa sočivom iz paketa, koje ćete prthodno skuvati. Kada je sočivo gotovo, treba da se ocedi od vode i da se blendira zajedno sa lukom.

Ukoliko nema blender, možete da ga izgnječite viljuškom, a luk da isečete sitno - ovo se neće odraziti na ukus ćuftica. Ja sam koristila 2 teglice skuvanog sočiva - tj- oko 800 g. Začinila sam solju, suvim belim lukom, biberom, čubaraom i kuminom, nakon čega sam dodala 4 supene kašike brašna. Veoma dobro sam umutila i dok se zagrevalo ulje u tiganju, napravila sam male loptice od smese sa sočivom.

Pre nego što ih ispržim, svaku od njih sam uvaljala u brašno i lagano sam ih spljeskala, kako bi dobile oblik ćuftica.

Ukoliko ne želite na konzumirate prženo, možete da ih ispečete u prethodno zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi na papiru za pečenje. Bez sumnje ćuftice u rerni su takođe raskošne. Takođe, nije obavezno da ih uvaljate u brašno pre prženja, međutim, tako neće dobiti hrskavu koricu.

Uživajte u Veganskim ćufticama od sočiva bez križe savesti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: