Parti ćuftice od pirinča i tikvica

12/12/2020
"Zaista smo zamislili kako jedemo parti ćuftice od pirinča i tikvica - u zamisao ćemo još danas pretvoriti u realnost"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje velike
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • so
  • pileći bujon - 2 komada, kockice
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice šargarepe i luk se iseckaju na sitne kockice i prepreže se u zagrejanoj masnoći.

Pirinač se opere i dodaje se u njih. Blago se preprži dok ne postane blago prozračan. Sipaju se u tepsiju i dodaju se 3 šolje vode sa bujon istopljenim u njima.

Promeša se i pirinač sa tikvicama se peče na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Oblikuju se loptice blago nauljenim rukama. Da budu kao male pirinčane ćuftice.

I poslužuje se sa mlečnim sosem ili kiselim mlekom po izboru.

Ukoliko vam je dosadio običan pirinač sa povrćem u rerni, porbajte parti ćuftice od pirinča i tikvica.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar