Karpačo od teletine sa povrćem u boji i parmezanom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
177
312
17/12/2020
"Buket ukusa i boja, sakupljeni u oblik Karpača sa teletinom i povrćem"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teletinu na veoma tanke komade, koje nakon toga dodatno istanjite na najmanju moguću meru uz pomoć čekića.

Pomešajte 1/4 kašičice soli, 20 ml maslinovog ulja, 20 ml soja sossa i sok od pola limete i premažite meso sa obe strane. Ostavite ga da se marinira u frižideru 12 do 24 sata.

Povrće naseckajte na veoma tanke trake, marinirajte ga u malo soli, maslinovom ulju i sok od limete. Marinirajte ga najmanje 12 sati.

Važno je da i meso i povrće dobro zaštitite folijom, kako se ne bi osušili u frižideru.

Kada je sve dobro marinirano, ređajte komade teletine u tanjir, preko postavljenog mariniranog povrća.

Na vrh Karpača dodajte narendan (ili na veoma tanke komade isečen) parmezan i presečen čeri paradajz.

Na sam vrh stavite majčinu dušicu (može i bosiljak), kako bi dobili prijatan izgled i laganu aromu začina.

Poslužite Karpačo sa teletinom i šarenim povrćem i parmezanom uz čašu ohlađenog belog vina!

Bon Apeti!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar