Paradajz čorba italijanskih baka

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
245
315
21/12/2020
"Ovo je najukusnija paradajz čorba koju ćete probati, jer je recept uzet od italijanskih baka, a one su jednostavno nenadmašne"
Priprema15 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano357
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo oljuštite i nasecite paradajz na krupne komade, a isto to učinite i sa belim lukom i crnim lukom. Očistite papriku od semenki i naseckajte je na trakice. Prebacite povrće u pleh pokriven papirom za pečenje.

Na tanke trakice nasecite komorač i dodajte ga u ostalo povrće.

Posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Dodajte seme komorača i grančice sveže majčine dušice. Pecite povrće u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Ispasirajte pečeno povrće i procedite ga kroz odgovarajuću metalnu cediljku u šerpu. U smesu dodajte bujon od povrća.

Dodajte šećer, bosiljak i paradajz pire. Kuvajte ukusnu paradajz čorbu oko 10-15 minuta. Probajte je i ako ima potrebe - dodajte biber i so po ukusu. Na samom kraju dodajte maslac i promešajte čorbu.

Ova italijanska čorba se poslužuje sa ukrasom od svežeg bosiljka. Obavezno se služi sa prepečenim kriškama hleba, koje se, dok su još vruće, premazuju maslacem na jednoj strani i posipaju se sitno seckanim peršunom.

Poslužite paradajz čorbu italijanskih baka i uživajte u fantastičnom ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar