Riblji kroketi

IvanaIvana
Šegrt
2229101
Riblji kroketi
Fotografije: Ivana
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusni kroketi od ribe, posni ili ne - po vašoj želji"

Potrebni sastojci

  • oslić - 700 g, file
  • krompir - 150 g
  • šargarepa - 150 g
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
  • Začini
  • vegeta - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • crni luk u granulama - 1 kašičica
  • sušeni peršun - 2 kašičice
  • Sos
  • majonez - 3 supene kašike
  • pavlaka - 1 supena kašika
  • kečap - 2 supene kašike
  • limun - 2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/3 kk
  • Posni sos
  • posni majonez - 4 supene kašike
  • belo vino - 2 supene kašike
  • kiseli krastavčici - 2 komada
  • so - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Obariti ribu u umereno slanoj vodi, a zatim očistiti od kostiju ukoliko ih ima i samleti u blenderu (ili nožem usitniti).

Posebno obariti krompir, pa ga viljuškom ispasirati. Svežu šargarepu izrendati na sitno rende. Sve sastojke sjediniti i od dobijene smese napraviti manje krokete.

Pržiti na ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu smeđu boju. Služiti toplo, uz dodatak sosa, a kao prilog predlažem krompir iz rerne.

Napomena: Lako može biti i posno jelo, samo izbaciti jaje, a po potrebi dodati još prezli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: