Pečena cela jabuka

Pečena cela jabuka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"I nemojte preterivati sa rumom - on je samo za aromu u receptu Pečena cela jabuka"

Potrebni sastojci

  • jabuka - 1 komad
  • maslac - 1 kašika, slan
  • rum - 1 kašičica
  • smeđi šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite jabuku. Odsecite vrh kao poklopac i očistite semenke.

U maloj kaseroli istopite maslac i dodajte rum. Prelijte jabuku.

Pospite šećerom i pecite jabuku oko 20 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: