Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Oslić sa pečurkama, krompirom i sosom od pavlake

Oslić sa pečurkama, krompirom i sosom od pavlake

TsvetaTsveta
Početnik
72
Oslić sa pečurkama, krompirom i sosom od pavlake
Fotografije: Nevena
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Neverovatno ukusno jelo od oslića, dopunjeno krompirom, pečurkama i sosom od pavlake"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 komad, veći
  • crni luk - 3 glavice
  • pečurke - 100 g iz tegle
  • krompir - 3 komada
  • sir - 50 grama, dimljen
  • margarin - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • masnoća
  • Za sos
  • margarin - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • pavlaka - 2 šolje, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oslić isecite na 4 komada, uvaljajte ga u brašno i ispržite ga. U margarinu upržite brašno i dodajte pavlaku za kuvanje.

U pleh sipajte polovinu sosa, preko njega poređajte prženu ribu, preko nje stavite nasečene kolutove luka, a preko njega prethodno dinstane pečurke.

Oko ribe poređajte nasečeni krompir, koji ste pre toga lagano skuvali. Prelijte sve preostalim sosom, pospite narendanim dimljenim sirom i zapecite u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: