Način pripreme
Maslinovo ulje se zagreva.
Luk se očisti i opere veoma dobro.
Seče se na stino i zaprži se 3 minuta u maslinovom ulju.
Bundeva se ljušti i narenda se na sitno rende.
Dodaje se u luk. Promeša se 5 minuta.
Pirinač se pere dok voda ne bude bistra. Dodaje se u smesu. Meša se veoma dobro.
Dodaju se origano, estragon i so.
Orasi se peku i namrve se na sitno. Dodaju se u smesu,
Promeša se i ostavlja se da se dinsta 10 minuta.
Smesa se sklanja sa ringle i ostavlja se da se ohladi. Uvijaju se sarme od loze, tako što se u sredinu lista loze stavlja nadev i dobro se uvija.
U posudu za pečenje sa poklopcem se poređaju listovi loze. Odozgo se stavljaju sarme.
Skroz odozgi se poređaju listovi loze. Prelivaju se vodom do polovine.
Sarme od loze sa bundevom i orasima se peku 40 minuta na 180 stepeni.