Način pripreme
Ovo provanslsko jelo je bogato ukusom maslinovog ulja i mirisom belog luka i začina.
Korak 1: Povrće
Ugrejte rernu do 250°C. Operite patlidžan, paprike i paradajz i isecite na komade 2 x 2 cm. Isecite luk. Oštricom noža izgnječite čenove belog luka u koru, kao i oljuštene čenove. Sakupite sve sastojke (bez paradajza) u veliku posudu za gratin. Dobro promešajte.
Korak 2: Pečenje u rerni
Pecite tako što ćete smanjiti temperaturu do 200 stepeni, nakon toga kuvajte, mešajte na svakih dvadeset minuta. Dodajte paradajz nakon dvadeset do trideset minuta. Kuvajte između sat sat i dvadeset minuta dok svo povrće ne omekša i ne postane zlatno.
Korak 3: Serviranje
Servirajte ratatuj topao sa kuskusom ili belim pirinčem ili čak pečenim jagnjećim butom (koji možete servirati na tanjiru iznad povrća). Još bolje da jedete ratatuj konfi sledećef dana hladan - veoma je ukusan.