Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj konfi sa čilijem

Ratatuj konfi sa čilijem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Ratatuj konfi sa čilijem
Fotografije: Ivelina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Danas ćemo vas počastiti sa nečim posebnim - ratatuj konfi sa čilijem"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • crvena paprika - 3 komada ili zelena i crvena
  • paradajz - 5 komada
  • beli luk - 10 čenova (1 glavica) sa ljuskom
  • beli luk - 8 čenova, oljušten
  • luk - 2 glavice
  • lovorov list - 6 komada
  • ljute paprike - 1 mača (suva ili sveža) i fino iseckana
  • tikvice - 2 komada
  • maslinovo ulje - 250 ml, ekstra virgin
  • majčina dušica - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • so - 2 supene kašike, krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo provanslsko jelo je bogato ukusom maslinovog ulja i mirisom belog luka i začina.

Korak 1: Povrće

Ugrejte rernu do 250°C. Operite patlidžan, paprike i paradajz i isecite na komade 2 x 2 cm. Isecite luk. Oštricom noža izgnječite čenove belog luka u koru, kao i oljuštene čenove. Sakupite sve sastojke (bez paradajza) u veliku posudu za gratin. Dobro promešajte.

Korak 2: Pečenje u rerni

Pecite tako što ćete smanjiti temperaturu do 200 stepeni, nakon toga kuvajte, mešajte na svakih dvadeset minuta. Dodajte paradajz nakon dvadeset do trideset minuta. Kuvajte između sat sat i dvadeset minuta dok svo povrće ne omekša i ne postane zlatno.

Korak 3: Serviranje

Servirajte ratatuj topao sa kuskusom ili belim pirinčem ili čak pečenim jagnjećim butom (koji možete servirati na tanjiru iznad povrća). Još bolje da jedete ratatuj konfi sledećef dana hladan - veoma je ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: