Pečeni pohovani bataci

VecaVeca
Kuvar
495
155
2k
50
5
Pečeni pohovani bataci
Fotografije: Veca
1 / 2
15/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije3
"Pohovani bataci iz rerne - predlog za današnji ručak"

Potrebni sastojci

  • pileći batak sa karabatakom - 3 komada
  • so - po ukusu
  • margarin - po potrebi
  • jaja - 2 komada
  • brašno - po potrebi
  • prezla - po potrebi
  • svinjska mast - po potrebi, domaća
* merne jedinice

Način pripreme

Batake sa karabatakom dobro usoliti.

U zasebne činije usuti brašno i prezlu, a u trećoj činiji razmutiti jaja.

Batake uvaljati prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle.

Pleh premazati margarinom i poređati pripremljene batake.

Na svaki batak staviti po malo domaće svinjske masti.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 80 minuta. Po potrebi smanjiti temperaturu kako bataci ne bi goreli.

Pečene pohovane batake služiti vruće uz prilog po želji i uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: