Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Aromatični patlidžan sa piletinom

Aromatični patlidžan sa piletinom

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Aromatični patlidžan sa piletinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Današnji predlog za ručak je aromatični patlidžan sa piletinom. Možete slobodno da nas pozovete"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, srednje veličine
  • pileće grudi - 1 komad, srednje veličine
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz iz konzerve - 250 g
  • ulje - po potrebi (najbolje maslinovo)
  • nana - suva
  • kari
  • biber
  • so
  • vlašac - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odstranite peteljke sa patlidžana pa ga uzduž presecite na polovine. Nožem zasecite unutrašnjost patlidžana uzduž i popreko. Sipajte malo ulja u tiganj pa poređajte polovine patlidžana ravnom stranom na dole.

Dok se prži, izbušite nožem koru patlidžana na više mesta. S obzirom na to da patlidžan brzo upija ulje, povremeno dolivajte po malo ulja dok ne bude potpuno gotov.

Kada ravna strana potpuno pocrni, okrenite patlidžan na stranu sa korom i pržite još 3-4 minuta. Zatim premestite polovine patlidžana direktno u pleh obložen papirom i ostavite da se prohladi.

Za to vreme pripremite smesu za punjenje. Najpre propržite crni i beli luk, pa mu dodajte belo meso iseckano na što sitnije kockice.

Dok se meso prži, izdubite kašikom polovine patlidžana, još malo usitnite dobijene kockice pa i njih dodajte u tiganj sa mesom.

Kada je meso skoro gotovo, dodajte paradajz iz konzerve, začinite solju, biberom, suvom nanom i karijem pa ostavite još nekoliko minuta da se ukrčka, dok ne ispari suvišna tečnost iz paradajza.

Gotovom smesom napunite polovine patlidžana pa pecite u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni. Kada je gotov, pospite patlidžan vlašcem i poslužite uz salatu od svežeg kupusa.

Predlog: Ako vam pretekne smese za punjenje, možete je ostaviti u frižideru do sledećeg dana, a zatim njome nafilovati tortilje kako biste dobili brzu i ukusnu večeru. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: