Pohovana palenta sa pečurkama i slaninom

Pohovana palenta sa pečurkama i slaninom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
21/01/2021
"Prstohvat magije u kuhinji i jedno jednostavno jelo će se pretvoriti u čudo, nazvano pohovana palenta sa pečurkama i slaninom"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano208
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite na ringlu u šerpu mleko i bujon. Kada tečnost provri ubacite unutra listiće sa grančice majčine dušice i sipajte kukuruzni griz, Brzo mešajte drvenom varjačom da ne bude grudvica.

2. Smanjite vatru, posolite i mešajte, dok se ne zgusne. Tada stavite maslac i narendajte parmezan.

3. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne vidi dno i ne pojavi se vodica kad proučete varjačom po posudi. Ceo proces ne oduzima više od pet minuta, ali zavisi i od jačine vatre.

4. Sipajte palentu u malu namazanu posudu za pečenje u glatkom, ravnom sloju i ostavite da se ohladi i stegne u frižideru jedan sat.

5. Isecite na kocke ili trouglove. Uvaljajte svaki u belanca umućena sa malo soli i nakon toga u prezle, pomešane sa kukuruznim brašnom (ne grizom).

6. Ispržite u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasto i izvadite na kuhinjski papir da se ocedi od suvišne masnoće.

7. Zapecite na siuvom tiganju slaninu, isečenu na male lente. Kada pusti masnoći, počenje da se prži i možete da napravite da bude hrskavo ili da ostavite mekše, kako želite.

Izvadite i u masnoći koja se izdvojila kratko sotirajte pečurke - očišćene i isečene.

8. Servirajte pohovanu palentu na kanapeu od slanine i pečuraka.

Garnirajte sa svežim listićima rukole ili spanaće.

Možete da dodate u predjelo pohovanu palentu sa pečurkama i slaninom i na kraju sos, da ga obogati.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar