Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Iznenađujuće ukusna torta od šargarepe

Iznenađujuće ukusna torta od šargarepe

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
266108
Iznenađujuće ukusna torta od šargarepe
Fotografije: Anelia Mincheva
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Gram iznenađenja nema, od izvrsnog ukusa ove torte, kada smo videli način njene pripreme"

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 100/120 ml
  • ulje - 100/120 ml
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • šargarepa - 1 šolja. rendana
  • cimet - 1 kašičica (može i bez cimeta)
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila
  • brašno - 2 šolje, prosejano
  • ZA KREM
  • mleko - 1 litar
  • šećer - 250 g
  • brašno - 4 kašike.
  • skrob - 2 kašike. pšenični (ili obični vanilin skrob)
  • vanila
  • maslac - 75 g
  • kora pomorandže - ili esencija pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite koru od šargarepe. Umutite jaja sa šećerom do pene, pa dodajte redom namirnice nabrojane u receptu i nakon svakog promešajte dobro.

Prašak za pecivo stavite u brašno i zajedno ih dodajte.

Pecite koru na 170 stepeni u zagrejanoj rerni 35-40 minuta. Ostavite da se kora ohladi.

Nakon toga pripremite krem za tortu. Stavite redom navedene sastojke u posudu na vatru i kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje, dodajte maslac i vanilu i koru pomorandže i skinite sa vatre.

Već ohlađenu koru presecite na dve i vrući krem stavite između kora u kalupu za tortu.

Odozgo prelijte tortu sa šargarepu preostalim kremom i stavite je u frižider na nekoliko sati.

Možete da na vrh torte stavite i umućeni maskarpone i pavlaku umesto mlečnog krema, a možete da napravite veću koru i da je samo prelijete vrelim kremom i da je pospete kokosovim brašnom.

Prijatno uz ovu iznenađujuće ukusnu tortu od šargarepe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: