Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Krostini od palente sa krem sirom, medom i žalfijom

Krostini od palente sa krem sirom, medom i žalfijom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Krostini od palente sa krem sirom, medom i žalfijom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Iznenadite svoje goste neobičnim krostinima od palente"

Potrebni sastojci

  • instant palenta - 1 šolja
  • maslac - 1 - 2 kašike, ili maslinovo ulje
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • parmezan - 1/2 šolje, naribani
  • muskatna bundeva - 3 šolje
  • žalfija - 25 - 30 listova, sveža
  • krem sir - 1 šolja
  • med - 1 - 2 kašičice
  • morska so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Kuvati palentu prema uputstvu sa ambalaže, kada se zgusne, umešati maslac, beli luk i so. Kada je palenta kuvana dodati parmezan i mešanjem dobro sjediniti.

Izliti masu na podmazan pleh, do debljine od 1, 5-2 cm. Odložiti u frižider na 40 minuta, da se potpuno ohladi.

Palenta se može skuvati i dan ranije.

Nakon 20 minuta hlađenja palente, zagrejati rernu na 210°C.

2. Pleh obložiti papirom za pečenje, izručiti kockice bundeve, rasporediti ih da budu u jednom sloju, posuti prstohvatom morske soli i peći oko 30 minuta, uz jedno okretanje, da dobiju zlatno smeđu boju.

3. Za to vreme u tiganju zagrejati kašiku maslinovog ulja na srednjoj temperaturi, položiti 10 listova žalfije i pržiti oko 30 sekundi. Izvaditi pržene listove na papirni ubrus, i ponoviti postupak još dva puta.

4. U krem sir umešati med i vrlo malo soli. Odložiti u frižider.

5. Ohlađenu palentu iseći na kocke željene veličine i postaviti na pleh obložen papirom za pečenje.

6. Pečenu bundevu Izvaditi iz rerne, a ispod grila staviti pleh sa isečenom palentom, na 5 minuta. Okrenuti kocke i ponoviti pečenje još 5 minuta. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

7. Na krostini od palente naneti kašičicu krem sira, kockice bundeve i prženi listić žalfije.

Poslužiti toplo ili potpuno rashlađeno.

U svakom slučaju je neodoljivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: