Božanstvene ćuftice

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Božanstvene ćuftice
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Garantujemo da će ove ćuftice biti u top 5 na vašoj trpezi, čim ih jednom probate"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 350 - 400 g
  • dimljena domaća kobasica - 150 - 200 g
  • jaje - 1
  • peršun - 1/4 veze
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • gauda sir - 150 g
  • sremski sir - 2 kašike
  • ribani parmezan - 30 g
  • sveže hlebne mrvice - 1 - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 1/2 kašike
  • vuster sos - 1 kašika
  • sveži bosiljak - par listića
  • origano
  • majčina dušica
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

1. Na ulju, zagrejanom na umerenoj vatri, pržiti sitno nasečen luk 10-15 minuta. Kada počne da se karamelizuje skloniti sa ringle i prohladiti.

2. U veću činiju staviti mleveno meso, usitnjenu kobasicu bez omota, jaje, vuster sos, sitno iseckani peršun i bosiljak, beli luk, origano, majčinu dušicu, prohlađeni luk, parmezan, oba sira, prezle po potrebi, so i biber. Sve dobro sjediniti i formirati ćuftice.

3. Propržiti ih na zagrejanom ulju oko 4-5 minuta, staviti na pleh obložen papirom za pečenje i u zagrejanoj rerni peći još 15-20 minuta, zavisi od veličine, da ćufte porumene.

Božanstvene ćuftice poslužiti uz marinara umak ili prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: