Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kiseo kupus sa cveklom

Kiseo kupus sa cveklom

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Kiseo kupus sa cveklom
Fotografije: Boki Lazic
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
1
"Već zamišljamo sve one sarme, podvarke i kupus salate koje će izaći iz ovog bureta..."

Potrebni sastojci

  • kupus - 60 kg
  • so - 2 kg
  • cvekla - 10 kom
  • biber u zrnu - 50g
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus oprati, skinuti prve listove, izdubiti i izvadite koren glavice kupusa. Svako udubljenje napuniti puno soli. Glavice ređati u kacu okrenute na gore. Između svakog reda stavljati više četvrtina cvekle.

Kad završite ređanje glavica stavite biber u zrnu i pritisnite ili kamenom ili nekim drugim predmetom,

Prokuvajte vodu i stavite preostalu so. Kad se voda prohladi, napuniti bure vodom.

Držite kupus na tamnom hladnom mestu. Ja po ovom receptu ne pretačem kupus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: