Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pečena pastrmka sa pomorandžom i limunom

Pečena pastrmka sa pomorandžom i limunom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598176
Pečena pastrmka sa pomorandžom i limunom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
02/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Pastrmka sa citrusima je nešto što obožavamo, a vi?"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 3 kom.
  • pomorandža - 1 kom.
  • limun - 1 kom.
  • žalfija
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • šareni biber
  • morska so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Ribu očistiti, oprati pod mlazom vode i posušiti papirnim ubrusom.

Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem.

Pomorandžu i polovinu limuna iseći na kolutove.

Ruzmarin i majčinu dušicu odvojiti od grančica i sitno naseckati.

Pripremljenu ribu posoliti i pobiberiti iznutra i spolja, začiniti aromatičnim biljem, položiti na pleh i nadenuti kolutovima narandže i limuna.

Sokom druge polovine limuna poprskati nadevenu pastrmku, politi sa još malo ulja i peći oko 30 minuta u zagrejanoj rerni.

Po želji riba se može i pokriti kolutovima agruma.

Poslužiti odmah uz zelenu salatu po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: