Način pripreme
Luk i peršun sitno naseckati, a beli luk protisnuti.
Očišćenu pastrmku oprati, posušiti, posoliti, pobiberiti i položiti u podmazan pekač.
Naseckani peršun malo posoliti i pomešati sa omekšalim maslacem.
Rernu zagrejati na 200°C.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati beli luk, zatim opran pirinač i nastaviti prženje, uz često mešanje, još par minuta.
Naliti po 2/3 šolje vina i vode, dodati usitnjenu mesnu kocku, pobiberiti, promešati i na umerenoj vatri kuvati 10 minuta.
Ribu zaseći i u svaki zarez kašičicom umetnutu po malo mešavine maslaca i peršuna.
Pirinač rasporediti pored ribe, preliti preostalim vinom, poprskati sve limunovim sokom i peći oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, da porumeni.
Pre serviranja jelo posuti sitno naseckanim peršunom.