Keks torta Rafaelo

AtanaskaAtanaska
Početnik
26466
Keks torta Rafaelo
Fotografije: Rositsa Marinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Domaća Rafaelo torta - zbližava ljude svojim jedinstvenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja
  • maslac - 1 komad, 125 g
  • čokolada - 2 komada, bela
  • pavlaka - 1 komad, slatka
  • kisela pavlaka - 1 komad
  • kokosovo brašno - 200 g
  • sveže mleko - 100 g
  • rum - nekoliko kapljica
* merne jedinice

Način pripreme

Jedna ukusna i voljena torta - keks torta Rafaelo.

Počinjemo sa kremom zato što treba da se ohlade neki sastojci.

Rastopimo na pari maslac, nakon toga ostavljamo da se ohladi. Ponovo na pari rastopimo čokolade i ostavljamo da se ohlade.

U posudi umutimo pavlaku i u nju dodajemo hladan maslac i čokoladu.

Pažljivo promešamo, dodajemo kiselu pavlaku i kokos, odvajamo malo za dekoraciju.

U posudu stavljamo sveže mleko i rum.

U kalup za tortu stavljamo malo na dno od krema.

Potapamo keks u mleko i poređamo, nakon toga od krema i tako dok ne potrošimo sve sastojke.

Završavamo kremom od koksa i posipamo odozgo kokosom Rafaelo tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: