Vruć vinski kebap

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
324109216
Vruć vinski kebap
Fotografije: Vanya Velichkova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Servirajte ovaj ukusan vinski kebap sa domaćim hlebom i čašom vina"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 500 g
  • pečurke - 300 g
  • so
  • biber
  • paradajz pire - 250 g
  • voda - 400 ml
  • vino - 200 ml
  • luk - 2 glavice, crni
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče i izdinsta u ulju u dubokoj šerpi.

Meso se iseče na sitno i dodaje se u luk, da se zaprži.

Dodaju se isečene pečurke i sve se dinsta.

Začinjava se solju i biberom po ukusu.

Kada omekša svinjski but sipa se vino.

Kada blago ispari, dodaje se paradajz pire, pomešan sa vodom.

Smanjuje se ringla i vinski kebap se ostavlja da se krčka dok ne bude gotov.

Servirajte vruć vinski kebap sa hlebom i dobrim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: