Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Ćevap»Krt teleći vinski kebap

Krt teleći vinski kebap

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Krt teleći vinski kebap
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
16/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Priprema sočnog vinskog kebapa sa teletinom je prava umetnost, koju mnogo poštujemo"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, krto, mlado
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 150 ml
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • paprike - 1 komad, crvena
  • peršun - 1/2 veze
  • brašno - 1 supena kašika
  • biber - 5 - 7 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 40 ml
  • so - po ukusu
  • za prilog
  • pirinač - 1 šolja
  • maslac - 100 g
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo meso od žilica i isečemo na male komade. Propržimo u ugrejanom ulju dok ne postane zlatno. Vadimo.

U istoj masti propržimo očišćen i sitno iseckan luk, šargarepu, beli luk i papriku. Nakon što povrće omekša dodajemo brašno i promešamo. Dodajemo vino i dinstamo 5 minuta. Vraćamo meso, smanjujemo ringlu na srednju temperaturu i dinstamo 20 minuta.

Dodajemo polovinu iseckanog peršuna, biber, so po ukusu i lovorov list, ostavljamo još 20 minuta i posipamo šećerom. Po želji možemo dodati topao bujon. Ostavljamo da se krčka dok ne bude gotovo i serviramo posuto preostalim peršunom i prilogom od belog pirinča. Pre serviranja vadimo lovorov list.

Za prilog: Operemo dobro pirinač tekućom vodom, i potopimo na 10 minuta sa toplom vodom.

U dubokoj šerpi rastopimo maslac, dodajemo oceđeni pirinač i kratko mešamo. Dodajemo 3 1/2 šolje tople vode, posolimo i smanjujemo jačinu ringle na pola. Zatvaramo poklopac ispod kojeg smo stavili ubrus da apsorbuje vlagu.

Nakon 20-25 minuta skidamo poklopac i proveravamo količinu vode, treba skoro da nestane skroz, smanjujemo ringlu na 1 i ostavljamo još 10 minuta. Isključujemo ringlu i ostavljamo šerpu na njoj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: