Salata od kelja

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Salata od kelja
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Ukusna salata od kelja, odgovarajuća svim vrstama mesa"

Potrebni sastojci

  • kelj - 1 glavica, sa što više tamno zelenih listova
  • beli luk - 2 - 3 čena, sitno iseckan
  • sok od limuna - 1 kom, veći
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Spoljašnje listove kelja dobro oprati pod mlazom vode, odseći dršku celom dužinom lista i iseći na trake.

Ostatak glavice iseći na četvrtine, odstraniti koren pa i njih isto narezati.

Staviti isečen kelj u lonac sa kipućom vodom i kuvati ga 10 minuta.

Izručiti u cediljku i ostaviti da se dobro ocedi.

Preručiti kelj iz cediljke u odgovarajuću posudu, posoliti, preliti ekstra devičanskim ili susamovim uljem i limunovim sokom ili soja sosom. Posuti seckanim belim lukom i dobro promešati.

Servirati kao salatu ili prilog mesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: