Način pripreme
Očistite i isecite praziluk na relativno tanke krugove, a luk na tanke trakice. Dinstajte u 30 ml maslinovog ulja 5 minuta.
Oljuštite krompir i isecite na kocke, a kelj, dobro opran - iskidajte na parčiće. Sa polovine količine njega sklonite debele drške.
Krompir i polovinu kelja sa drškama stavite u luk, zapržite par sekundi i sipajte 1, 3 litara vode i so.
Kuvajte 25 minuta, stavite biber i sklonite sa vatre. Pasirajte supu dok ne bude glatka.
Preostali listiće kelja promešajte sa kašikom maslinovog ulja, sasvim malo soli i porpskajte belim lukom u spreju (po želji).
Isušite u zagrejanoj rerni na 140 stepeni 12 minuta ili dok se ne dobije hrskavi čips od kelja. Mnogo pazite da ne postane braon, treba da je zasićeno tamno zelen.
Gotov čips ostavite da se ohladi i stavite prekoposne supe od povrća neposredno pre serviranja, da bi bio hrskav.
Po želji pospite posnu supu od kelja lanenim semenom.
Prijatno!