Posna supa od kelja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
07/03/2020
"Zdrava posna supa od kelja - ako pravite jelovnik, ovo je vaša gozba "
Priprema15 min.
Kuvanje36 min.
Ukupno51 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kelj - 300 g
  • krompir - 1 komad, veliki, oko 170 g
  • praziluk - 120 g
  • luk - 100 g
  • maslinovo ulje - 35 g
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • biber - 2 prstohvata, sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite praziluk na relativno tanke krugove, a luk na tanke trakice. Dinstajte u 30 ml maslinovog ulja 5 minuta.

Oljuštite krompir i isecite na kocke, a kelj, dobro opran - iskidajte na parčiće. Sa polovine količine njega sklonite debele drške.

Krompir i polovinu kelja sa drškama stavite u luk, zapržite par sekundi i sipajte 1, 3 litara vode i so.

Kuvajte 25 minuta, stavite biber i sklonite sa vatre. Pasirajte supu dok ne bude glatka.

Preostali listiće kelja promešajte sa kašikom maslinovog ulja, sasvim malo soli i porpskajte belim lukom u spreju (po želji).

Isušite u zagrejanoj rerni na 140 stepeni 12 minuta ili dok se ne dobije hrskavi čips od kelja. Mnogo pazite da ne postane braon, treba da je zasićeno tamno zelen.

Gotov čips ostavite da se ohladi i stavite prekoposne supe od povrća neposredno pre serviranja, da bi bio hrskav.

Po želji pospite posnu supu od kelja lanenim semenom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar