Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kiseli krastavčići na moj način

Kiseli krastavčići na moj način

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Kiseli krastavčići na moj način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
5
"Šta sve ide uz kisele krastavčiće? Prvo što nam pada na pamet je čašica rakije"

Potrebni sastojci

  • krastavčići - 5 kg
  • voda - 3 l
  • šećer - 200 g
  • alkoholno sirće - 1 l
  • mirođija
  • so - 150 g
  • slančica - 25 g
  • biber - u zrnu
  • vinobran - 1 kom.
  • konzervans - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u šerpu vodu. Šerpu na ringlu i dodati sirće. Sačekati kad provri pa dodajte šećer, so, mirođiju, biber i slačicu. Ostavite na ringli još 5 minuta, pa ostavite sa strane da se ohladi.

Krastavce oprati i staviti u vodu 30 minuta da odstoje.

Tegle oprane stavite u rernu da se sterilišu na 100 stepeni.

Ohladite tegle i redajte krastavce, na vrh stavite plastičnu rešetku.

U preliv nasuti vinobran i konzervans.U tegle nasuti bibera u zrnu po izboru.

Nasuti u tegle sa krastavcima preliv. Zatvorite poklopcem i staviti na hladno i tamno mesto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: