Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Mesna vekna sa pečenom paprikom i spanaćem

Mesna vekna sa pečenom paprikom i spanaćem

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Mesna vekna sa pečenom paprikom i spanaćem
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Slobodno nas pozovite na ručak, ovakav specijalitet nećemo odbiti"

Potrebni sastojci

  • spanać - 3 šake, očišćen, opran i posušen
  • beli luk - 2 čena, sitno nasečen
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • mlevena junetina - 500 g
  • luk - 1 glavica sitno nasečenog
  • pečena paprika - 1 veća, sitno isečena, očišćena od ljuske i semena
  • bezglutenski hleb - 1 osušena šnita, sitno naribana
  • jaja - 1 kom.
  • feta sir - 100 g, isečen na kockice
  • origano
  • peršun
  • majčina dušica
  • mesna kocka - 100 g
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Kalup za hleb obložiti papirom za pečenje.

Na zagrejanom ulju kratko propržiti beli luk, tek da zamiriše, odmah dodati pripremljeni spanać, mešati da svene, izručiti i prohladiti.

U odgovarajućoj činiji sjediniti meso sa svim predviđenim sastojcima, osim pirea od paradajza, dodati spanać, umesiti i oblikovati veknu, prebaciti je u kalup, premazati pireom i peći oko 40 minuta u zagrejanoj rerni.

Izvaditi veknu zajedno sa papirom, premestiti na pleh, spustiti papir da bi se oslobodile stranice vekne i vratiti u rernu na još 10 minuta.

Poslužiti uz umak, prilog ili salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: