Irska piletina

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Irska piletina3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Kada kažemo Irska, prvo što pomislimo je tamno pivo. I odlično ide uz ovu piletinu, da znate"

Potrebni sastojci

  • pileći batak sa karabatakom - 3 kom.
  • slanina - 3 šnite
  • luk - 1 glavica, isečen na rebarca
  • kupus - 1/2 glavice, grubo isečen
  • krompir - 2 - 3 kom., isečen na kolutove
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1 i 1/2 kašičica
  • morska so - 1/2 kašičice
  • sveže mleveni crni biber - 1/4 kašičice
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • suvi biljni začin
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na180°C.

Napraviti mešavinu začina i uvaljati meso.

Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu da bude reš, izvaditi je iz tiganja i rasporediti po papirnom ubrusu.

Na istoj masnoći pržiti meso da dobije smeđu boju sa svih strana. Proprženo meso skloniti na tanjir.

U istom tiganju nastaviti prženje povrća, prvo kupus, zatim dodati luk, pa krompir.

Posuti biljnim začinom ili usitnjenom mesnom kockom. Isključiti ringlu.

Prženu slaninu usitniti, posuti po kupusu i rasporediti piletinu preko svega.

Peći u zagrejanoj rerni 45-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: