Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Ćufte»Popečci sa tikvicama i piletinom

Popečci sa tikvicama i piletinom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598174
Popečci sa tikvicama i piletinom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
10/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Još samo da dodate salatu, i ručak je gotov za pola sata"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 300 g, samleven
  • tikvice - 2 kom., srednje veličine
  • mladi luk - 2 struka
  • sremski sir - 200 g
  • jaja - 1 kom.
  • peršun - 1/3 veze, sitno isečen
  • beli luk - 2 čena, sino isečen
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • maslinovo ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice naribati, posoliti, promešati i ostaviti da puste vodu. Piletinu samleti.

Zeleni deo mladog luka iseckati sitno.

U većoj činiji umesiti meso, dobro oceđene tikvice, oba luka, jaje, usitnjenu kokošiju kocku, sir, biber i sitno seckani peršun.

Pržiti popečke na ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi, po 3-4 minuta sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: