Način pripreme
Tikvice se opreu, očiste se oba kraja i naseckaju na žilijene.
U tiganj sa nelepljivim premazom se stavljaju 2 supene kašike ulja i naseckane tikvice.
Začinjavaju se polovinom začina /đumbir, so, Tika masala, aleva paprika, beli luk sitno naseckan, korijander/.
Dobro se izmeša kako bi se pomešali začini sa tikvicama. Na kraju se dodaje i polovina paradajz pirea i pavlaka za kuvanje. Sve se ostavlja u tiganju poklopljeno na 10 minuta uz periodično mešanje.
Pileći bataci se očiste od kostiju, skida se koža i seku se na zalogaje.
U drugi tiganj se stavlja ostala masnoća, dodaje se pileće meso da se zaprži sa svih strana i dodaju se ostali začini plus kumin i šećer, ostali paradajz pire i pavlaka za kuvanje.
Sve se periodično izmeša dok se tečnost ne zgusne, otprilike 10 minuta.
U šerpu sa vodom se stavlja pirinač, posoli se i ostavlja se da se skuva poklopljeno 20 mintuta, skuvani pirinač se ocedi od vode.
U dva tanjira se raspoređuju porcije Tika masala sa piletinom i tikvicama. Stavlja se polovina pirinča, polovina tikvica i polovina piletine.
Ako ti se recept dopada, probaj i druge naše predloge za piletinu sa pirinčem ili piletinu sa tikvicama.