Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Rolati od jaja sa bogatim nadevom

Rolati od jaja sa bogatim nadevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Rolati od jaja sa bogatim nadevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
06/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
2
"I staro i mlado će se radovati rolatima od jaja sa bogatim nadevom - probajte i i vi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada XL /ili 5 manjih/
  • skrob - 1 supena kašika, sa malim vrhom, prirodan
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • so - 2 prstohvata
  • nadev
  • topljeni sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 20 - 30 g
  • pečurke - 80 g, pečurke iz konzerve, marinirane
  • beli luk - 1 čen
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • čeri paradajz - 4 komada
  • ljuta paprika - 1 - 2 prstohvata
  • biber - po ukusu
  • još
  • zelena salata - 4 lista
  • čeri paradajz - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo umutite jaja dok se ne razovdne zajedno sa prstohvatom soli, skrobom i svežim mlekom. Sipajte dobijenu smesu u pravougaoni pleh, obložen papriom za pečenje - približno prečnika 30x20 cm. Ako želite deblji rolat od jaja, koristite manji pleh.

Pecite koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije boju, potrebno je oko 12 minuta.

Čim izvadite koru iz rerne, uzmite ivice papira i premestite na vlažnu krpu. Uvijte pažljivo u rolat sa krpom i ostavite da odstoji 10-ak minuta. U međuvremenu prirpemite nadev za slani rolat.

Izgnječite čen belog luka sa topljenim sirom i kisleom pavlakom, začinite začinima i sokom od limuna. Pečurke i čeri paradajz sitno iseckajte i posolite.

Odvoijte slani rolat i namažite namazom od topljenog sira, pospite iseckanim perčurkama i paradajzom, ponovo uvijte.

Servirajte rolat, isecite na krugove i ukrasite sa još čeri paradajza i svežom zelenom salatom.

Rolati od jaja sa bogatim nadevom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: