Način pripreme
Prvo umutite jaja dok se ne razovdne zajedno sa prstohvatom soli, skrobom i svežim mlekom. Sipajte dobijenu smesu u pravougaoni pleh, obložen papriom za pečenje - približno prečnika 30x20 cm. Ako želite deblji rolat od jaja, koristite manji pleh.
Pecite koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije boju, potrebno je oko 12 minuta.
Čim izvadite koru iz rerne, uzmite ivice papira i premestite na vlažnu krpu. Uvijte pažljivo u rolat sa krpom i ostavite da odstoji 10-ak minuta. U međuvremenu prirpemite nadev za slani rolat.
Izgnječite čen belog luka sa topljenim sirom i kisleom pavlakom, začinite začinima i sokom od limuna. Pečurke i čeri paradajz sitno iseckajte i posolite.
Odvoijte slani rolat i namažite namazom od topljenog sira, pospite iseckanim perčurkama i paradajzom, ponovo uvijte.
Servirajte rolat, isecite na krugove i ukrasite sa još čeri paradajza i svežom zelenom salatom.
Rolati od jaja sa bogatim nadevom su gotovi.