Projara sa sirom i čvarcima

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
262
223
622
15
16/02/2021
"Tradicionalni doručak - možete ga poslužiti sa jogurtom, kiselim mlekom ili rasolom"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 kom.
  • sremski sir - 300 g
  • sjenički sir - 150 g
  • svinjska mast - 3 kašike
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • mleko - 1/2 šolje
  • gazirana mineralna voda - 1/2 šolje
  • belo projino brašno - 2 šolje
  • speltino integralno brašno - 1 šolja
  • pšenično brašno - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • čvarci - 150 g, mesnati
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 180°C.

Odgovarajuću posudu podmazati mašću ili obložiti papirom za pečenje.

Umutiti jaja, dodati so, sremski sir, pavlaku, mast, mleko i mineralnu vodu.

Pomešati sva brašna i sodu bikarbonu i umešati u tečne sastojke.

Preručiti masu u pripremljenu posudu, poravnati i posuti izmrvljenim ili na kockice isečenim sjeničkim sirom i čvarcima.

Peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, do zlatno smeđe boje.

Pečenu projaru ostaviti 10 minuta u isključenoj poluotvorenoj rerni, da odmori.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar