Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ražnjići»Korndog od mlevenog mesa i kačkavalja

Korndog od mlevenog mesa i kačkavalja

Kiki MinKiki Min
Početnik
161
Korndog od mlevenog mesa i kačkavalja1 / 3
09/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusan kordog od mlevenog mesa i kačkavalja - poslužite ga sa ukusnim sosem i sve ukućane ćete usrećiti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • kačkavalj - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj se seče na dugačke ivice otprilike 2 cm debljine. Nakon toga se namoče u vodi.

Nabadaju se na drvene ražnjeve.

Komadi se valjaju u brašno, kako bi se mleveno meso bolje zalepilo. Kačkavalj se obavija mlevenim mesom kao veliki ćevap.

Dobro oblikovani proizvod se valja ravnomerno u brašno, jaja i prezle.

Možete da ponovite pohovanje po vašem izboru. Kordozi se ređaju u tepsiju sa papirom za pečenje.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180°- 200°C otprilike 35-40 minuta ili dok ne bude gotovo.

Pohovanje za ovaj korndog od mlevenog mesa i kačkavalja dobija prijatnu zlatastu boju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: